marți, 14 septembrie 2010

Metal Gear Solid 3 Snake Eater

Publicat de Ionutz la 18:00

După apariţia unui MGS 2 care nu m-a convins să-l finalizez, am fost atras de a treia parte care explorează originile poveştii. Acţiunea se petrece în anii ’60, în plin război rece, moment în care tatăl lui Snake (viitorul Big Boss) este trimis în URSS petru a salva un cercetător. În conflictul ce va lua amploare un rol important îl va juca mentora soldatului precum şi echipa ei care, alături de un colonel rus, vor trage cortina de pe prototipul MG.
Conflictul psihologic şi poate chiar drama sunt ceva mai autentice decât în primul titlu, însă oamenii din echipa specială aduc mult prea mult cu cei din primul episod, atât tipologic, cât şi tactic.

Jocul continuă să aibă elemente de spionaj şi care, în contextul junglei pe care o ai de străbătut, devine o chestiune de supravieţuire. Se simt uşor mărite secţiunile de atac deschis precum conflictul cu Ocelot sau fuga cu mototcicleta, însă acestea nu iau din farmecul asasinatelor şi al misiunilor în care nu trebuie să fii detectat.
Lupta corp la corp a fost îmbunătăţită printr-un stil specific în care te ajuţi şi cu pumnalul. Echipamentul este vast : pistol, binoclu, raţii de mâncare (ce pot fi sporite prin eventualele vânători pe care le efectuezi pe traseu). Obţii şi puşti precum şi una cu lunetă. Chiar şi aşa, procentajul cel mai mare îl au armele silenţioase folosite pentru a-ţi surprinde adversarii. Un rol important îl au şi costumele de camuflare ce te fac nevăzut în diferite ocazii. Există o situaţie în care te vei deghiza complet, chiar dacă nu va avea un final prea fericit ...
Convorbirile prin radio revin şi sunt la fel de palpitante. Ca şi până acum dacă eşti depistat, cea mai bună soluţie este să te faci nevăzut. Poţi alege să te laşi în iarbă sau să te ascunzi în spatele copacilor, natura oferindu-ţi suficiente alternative.
Camera poate fi setată la un unghi automat, în ultima ediţie a jocului, reducând orice problemă de vizibilitate ce ar fi putut apărea în sistemul lansat iniţial.
Ai numeroase grade de dificultate, ultimile fiind doar pentru cei mai îndrăzneţi dintre noi. De data aceasta pe lângă soldaţii obişnuiţi vei înfrunta ocazional şi fauna junglei, precum şi artileria aeriană a ruşilor, iar în unele situaţii chiar va trebui să îţi croieşti drum cu motocicleta printre gloanţe.
Confruntările cu inamicii principali sunt la fel de provocatoare şi uneori chiar stranii. Luptele cu colonelul rus vor fi şi ele la înălţime. Acestea se simt totuşi influenţate de primul titlu. Jocul presărat parcă cu şi mai multe filmuleţe depăşeşte media.

Grafica este una dintre cele mai bune ale consolei. Culorile junglei sunt uimitoare, razele soarelui parcă auresc totul pentru a crea un cadru perfect. Când Snake va căuta ieşirea cu o torţă într-o peşteră, lumina acesteia se va răspândi timid, asemeni efectului din realităte.
Doar la interioase se poat observa mici minusuri, dar acestea ţin şi de prezentarea de gameplay a jocului.
Jocul este ireproşabil cu vocile de top care dau viaţă personajelor şi credibilitate dialogurilor. Suntele de impact sunt autentice, iar piesa Snake Eater este perla coroanei.

MGS 3 a fost relansat cu un cd special pentru multiplayer, unul pentru filmele din joc şi altul ce conţine şi jocurile iniţiale 2D precum şi alte bonusuri. Deci pentru fanii seriei şi amatorii de multiplayer, jocul are multe de oferit.
Chiar şi fără acestei obţiuni, jocul merită încercat măcar de două ori pe grade mai avansate.

Hideo Kojima a înţeles să exploreze originile seriei sale, intuind potenţialul existent. Aşa cum a declarat sunt multe simboluri în acest joc, unul fiind chiar cel matern. Jocul este captivant, cu o prezentare foarte bună şi care redeschide seria MG.

MEDIA : 9/10
Gen: acţiune-aventură.

0 comentarii on "Metal Gear Solid 3 Snake Eater"

 

Jocuri, recenzii, trailere Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez